Dušená rýže se zeleninou, bambusovými výhonky a houbami
45 min.
Ingredience
- Dušená zelenina
- 10gramůCeler bulvový
- 10gramůMrkev kořen
- 10gramůKvěták
- 15gramůCibule
- 10gramůPórek
- 10gramůZázvor celý
- 0,5decilitrVoda pitná
- Namočené houby
- 20gramůShiitake houby
- 0,5decilitrVoda pitná
- 125gramůRýže dušená
- 20gramůBambusové výhonky konzervované
- 15gramůOlej olivový
- 1kusVejce slepičí
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceTamari bezlepkové
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celer, mrkev, květák, cibuli, pórek, zázvor očistíme a omyjeme. Cibuli s pórkem pokrájíme nadrobno. Ostatní zeleninu nakrájíme na kostičky, květák na malé růžičky. Celer s mrkví a růžičkami květáku dáme do rendlíku, přilijeme 0.5 dl vody a pod poklicí zeleninu dusíme 10-14 minut doměkka. Čínské houby omyjeme, dáme do misky s 1 dl vody. Necháme je namočené asi 20 minut. Bambusové výhonky z konzervy scedíme a pokrájíme na malé kousky.
- 2Ve větší pánvi si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli s pórkem dozlatova. V misce si rozmícháme vejce se solí a pepřem. Vejce nalijeme na cibulku s pórkem a pomalu mícháme. Jakmile začnou vejce tuhnout, přimícháme podušenou scezenou zeleninu, scezené houby, bambusové výhonky a vše za stálého míchání orestujeme. Restujeme přibližně 3-4 minuty. Poté přimícháme dušenou rýži, ochutíme bezlepkovou sójovou omáčku, promícháme, rýži prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.