Dušená skopová plec
100 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová plec
- 1lžičkaSůl
- 40gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 1špetkaTymián sušený
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2stroužkyČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
44 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou skopovou plec (nebo kýtu) vcelku naklepeme a osolíme.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, vložíme připravené maso a podlijeme trochou vody. Přidáme tymián, rajčatový protlak, celý pepř a prolisovaný česnek. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vodou.
- 3Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na porce. Upravíme na nahřáté talíře a přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.