Dušená skopová plec

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
44 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou skopovou plec (nebo kýtu) vcelku naklepeme a osolíme.
  • 2
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, vložíme připravené maso a podlijeme trochou vody. Přidáme tymián, rajčatový protlak, celý pepř a prolisovaný česnek. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vodou.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na porce. Upravíme na nahřáté talíře a přelijeme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.