Dušená telecí kýta

90 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
27 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
718 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony a šalotku očistíme a pokrájíme na menší kousky. Maso osolíme a opepříme a necháme 15 minut osmahnout ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme šalotku a žampióny, přiklopené dusíme 30 minut. Poté podlijeme vínem, povaříme 10 minut. Přilijeme vývar a smetanu, dusíme dalších 10 minut.
  • 2
    Koňak smícháme s máslem, škrobem a nasekanou pažitkou. Maso vyjmeme z omáčky a směs z koňaku přilijeme do hrnce. Necháme chvíli povařit, poté k omáčce vrátíme maso a necháme prohřát. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.