Dušená telecí kýta
90 min.
Ingredience
- 1300gramůTelecí kýta
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 120gramůŠalotka
- 30mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 100mililitrůVíno bílé
- 30gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 6gramůPažitka
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 50mililitrůKoňak Armaňak
- 300mililitrůVývar telecí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
27 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
718 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony a šalotku očistíme a pokrájíme na menší kousky. Maso osolíme a opepříme a necháme 15 minut osmahnout ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme šalotku a žampióny, přiklopené dusíme 30 minut. Poté podlijeme vínem, povaříme 10 minut. Přilijeme vývar a smetanu, dusíme dalších 10 minut.
- 2Koňak smícháme s máslem, škrobem a nasekanou pažitkou. Maso vyjmeme z omáčky a směs z koňaku přilijeme do hrnce. Necháme chvíli povařit, poté k omáčce vrátíme maso a necháme prohřát. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.