Dušená telecí plec s bílým vínem
80 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůTelecí plec
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kusBazalka
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCeler - nať
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
995 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky a osmahneme v kastrole na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou celerovou nať, rozemnutou majoránku a bazalku. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a za občasného podlévání zvolna dusíme doměkka. Potom necháme vysmahnout tekutinu, přisypeme mouku, promícháme, přilijeme víno a tolik vody, aby maso bylo zakryté. Ještě chvíli zvolna povaříme.
- 2Podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.