Dušená treska s fazolovými lusky
75 min.
Ingredience
- Bešamelová omáčka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř citronový
- 4lžícePetržel - nať
- Dušená treska
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 2lžičkySůl
- 4špetkyPepř 4 barev
- 2centilitryVoda pitná
- 50lžicMáslo čerstvé
- Vařená zelenina
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 250gramůFazolové lusky
- 150gramůCeler bulvový
- 350gramůBrambory
- 1kusCibule lahůdková
- 1kusPórek
- 2lžičkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 150gramůKarotka baby
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2262 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
222 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme mladé fazolové lusky a pokrájíme je na menší kousky. Oloupeme a omyjeme baby karotku, celer a brambory. Omyjeme lahůdkovou cibulku, pórek a petrželovou nať. Celer a brambory pokrájíme na kostičky, cibulku s pórkem nakrájíme na kolečka. Petrželovou nať posekáme nadrobno. Filé z mořské tresky omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme pepřem 4 barev.
- 2Zeleninu, kromě petrželové natě, dáme do většího rendlíku, zalijeme mlékem, ochutíme solí, bílým pepřem a pod poklicí při mírné teplotě vaříme 15-20 minut doměkka. Poté zeleninu scedíme, mléko zachytíme. V hlubší větší pánvi si rozehřejeme máslo, na něm orestujeme zprudka (po 1 minutě) filé z každé strany dorůžova, přilijeme 0,2 dl vody a pod poklicí je dusíme 10 minut doměkka. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou poté rozředíme scezeným mlékem a rozšleháme ji dohladka. Podle chuti omáčku dochutíme solí, citrónovým pepřem a pomalu, za častého promíchání, vaříme 10-15 minut.
- 3Uvařenou zeleninu promícháme zlehka se zeleninou. Přilijeme bešamelovou omáčku, promícháme a necháme přejít varem. Posypeme petrželkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.