Dušená treska s fazolovými lusky

75 min.
Norsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2262 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
222 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme mladé fazolové lusky a pokrájíme je na menší kousky. Oloupeme a omyjeme baby karotku, celer a brambory. Omyjeme lahůdkovou cibulku, pórek a petrželovou nať. Celer a brambory pokrájíme na kostičky, cibulku s pórkem nakrájíme na kolečka. Petrželovou nať posekáme nadrobno. Filé z mořské tresky omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme pepřem 4 barev.
  • 2
    Zeleninu, kromě petrželové natě, dáme do většího rendlíku, zalijeme mlékem, ochutíme solí, bílým pepřem a pod poklicí při mírné teplotě vaříme 15-20 minut doměkka. Poté zeleninu scedíme, mléko zachytíme. V hlubší větší pánvi si rozehřejeme máslo, na něm orestujeme zprudka (po 1 minutě) filé z každé strany dorůžova, přilijeme 0,2 dl vody a pod poklicí je dusíme 10 minut doměkka. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou poté rozředíme scezeným mlékem a rozšleháme ji dohladka. Podle chuti omáčku dochutíme solí, citrónovým pepřem a pomalu, za častého promíchání, vaříme 10-15 minut.
  • 3
    Uvařenou zeleninu promícháme zlehka se zeleninou. Přilijeme bešamelovou omáčku, promícháme a necháme přejít varem. Posypeme petrželkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.