Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
36 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu rozpálíme polovinu oleje a orestujeme na něm cca 10min na kostky nakrájené maso. Přidáme ocet a ještě krátce smažíme, dokud se tekutina neodpaří.
  • 2
    Maso vyjmeme, do hrnce vlijeme zbytek oleje, přidáme na kolečka nakrájený pórek, cibuli nakrájenou na kostičky a papriku na nudličky. Ochutíme solí, pepřem a oreganem. Restujeme cca 10min do změknutí.
  • 3
    Poté vrátíme do hrnce maso i se šťávou kterou pustilo, a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme a na mírném ohni pod pokličkou dusíme cca 60min.
  • 4
    Nakonec přidáme rozpůlené švestky a dusíme dalších cca 30min.
  • 5
    Dozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.