Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceOcet vinný
- 2kusyPórek
- 1lžičkaOregano sušené
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůVepřová krkovička
- 1špetkaSůl
- 1lžíceBazalka
- 500mililitrůVoda pitná
- 1hrstŠvestky sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
36 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozpálíme polovinu oleje a orestujeme na něm cca 10min na kostky nakrájené maso. Přidáme ocet a ještě krátce smažíme, dokud se tekutina neodpaří.
- 2Maso vyjmeme, do hrnce vlijeme zbytek oleje, přidáme na kolečka nakrájený pórek, cibuli nakrájenou na kostičky a papriku na nudličky. Ochutíme solí, pepřem a oreganem. Restujeme cca 10min do změknutí.
- 3Poté vrátíme do hrnce maso i se šťávou kterou pustilo, a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme a na mírném ohni pod pokličkou dusíme cca 60min.
- 4Nakonec přidáme rozpůlené švestky a dusíme dalších cca 30min.
- 5Dozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.