Dušená vepřová panenka se zeleninou
65 min.
Ingredience
- 900gramůVepřová panenka
- 50gramůOlej rostlinný
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5špetkaKmín mletý
- Na zeleninu
- 120gramůMrkev kořen
- 120gramůCeler bulvový
- 120gramůPetržel kořen
- 120gramůPórek
- 120gramůKvěták
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůCibule
- 1lžíceSolamyl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaMuškátový květ
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
896 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
55 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na hranolky, květák rozebereme na růžičky, pórek nakrájíme na kolečka. Solamyl rozšleháme ve smetaně.
- 2Opláchnuté a osušené maso posypeme pepřem, solí a kmínem a na oleji osmažíme ze všech stran. K osmaženému masu přilijeme vývar a pod poklicí dusíme zhruba čtvrt hodiny.
- 3Zeleninu vložíme do vroucí vody a lehce povaříme. Poté zeleninu scedíme a necháme okapat.
- 4V kastrole zpěníme na másle cibuli, přimícháme zeleninu, zalijeme smetanou a za stálého míchání na mírném plameni povaříme do zhoustnutí. Na závěr zeleninu ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
- 5Hotové maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a obložíme dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.