Dušená vepřová plec na zelenině

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
42 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nahrubo, z citronu odkrojíme dva proužky kůry, tvrdý chleba nastrouháme, maso osolíme a poprášíme mletým kmínem.
  • 2
    Do velkého rendlíku vlijeme pivo, přidáme koření, cibuli, zeleninu, citronovou kůru, maso a dusíme pod poklicí.
  • 3
    Když je maso udušené, vyjmeme ho na talíř a držíme v teple. Z omáčky odstraníme celé koření i kůru a zeleninu s cibulí rozmixujeme. Poté do omáčky vmícháme nastrouhaný chleba a prohřejeme.
  • 4
    Maso nakrájíme na porce a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.