Dušená vepřová plec na zelenině
60 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová plec
- 2špetkyKmín mletý
- 400mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 5kusůNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 30gramůCitronová kůra
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 2krajíceChléb konzumní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
42 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nahrubo, z citronu odkrojíme dva proužky kůry, tvrdý chleba nastrouháme, maso osolíme a poprášíme mletým kmínem.
- 2Do velkého rendlíku vlijeme pivo, přidáme koření, cibuli, zeleninu, citronovou kůru, maso a dusíme pod poklicí.
- 3Když je maso udušené, vyjmeme ho na talíř a držíme v teple. Z omáčky odstraníme celé koření i kůru a zeleninu s cibulí rozmixujeme. Poté do omáčky vmícháme nastrouhaný chleba a prohřejeme.
- 4Maso nakrájíme na porce a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.