Dušená vepřová plec na zelenině se smetanou
60 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová plec
- 2špetkyKmín mletý
- 400mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 5kusůNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 30gramůCitronová kůra
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 2krajíceChléb konzumní
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
896 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
63 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nahrubo, z citronu odkrojíme dva proužky kůry, tvrdý chleba nastrouháme, maso osolíme, poprášíme mletým kmínem.
- 2Do velkého rendlíku vlijeme pivo, přidáme koření, zázvor, cibuli, zeleninu, citronovou kůru, maso a dusíme pod poklicí.
- 3Když je maso udušené, vyjmeme ho na talíř a držíme v teple. Z omáčky odstraníme celé koření i kůru a zeleninu s cibulí rozmixujeme. Poté do omáčky vmícháme nastrouhaný chléb a krátce povaříme. Do hotové omáčky zašleháme smetanu, citronovou šťávu a prohřejeme.
- 4Maso nakrájíme na porce a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 1. 10. 2015
Dušená vepřová plec na zelenině se smetanou
Poctivé jídlo, co opravdu zasytí.😋 Dost mi to připomíná svíčkovou, ale z vepřového. Zajímavá chuť, maso jsme měli krásně měkoučké.
Díky Haasi, brzy ho zase uvařím.😉