Dušená žebírka v zelenině
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 200gramůZelenina kořenová
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceLibeček
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
41 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žebírka omyjeme, maso zčásti odřízneme od kosti, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, okmínujeme a poprášíme hladkou moukou.
- 2Připravená žebírka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše osmahneme. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
- 3Nakonec pokrm okořeníme nasekaným libečkem, podle chuti přisladíme a okyselíme. Podlijeme vývarem a chvíli podusíme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.