Dušená zelenina s vejci
45 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2kusyRajčata
- 1špetkaChilli koření mleté
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 300gramůKvěták
- 100gramůCuketa
- 100gramůJogurt bílý
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V horké vodě vaříme cca deset minut vejce na tvrdo a poté je zchladíme ve studené vodě. Mezitím si můžeme připravit omáčku. Na pánvi si na oleji osmažíme cibulku. Jakmile nám trochu změkne, prolisujeme k ní česnek a přidáme zázvor. Minutu podusíme a přidáme na kostičky nakrájená rajčata a sůl s pepřem a chilli.
- 2Pomalu vmícháme do pánve pokrájené růžičky květáku, cuketu a fazolky. Přilijeme vývar, zakryjeme a dusíme 15 minut, dokud není všechna zelenina měkká. Poté přidáme jogurt, zamícháme a rozdělíme s oloupanými vejci na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.