Dušená zelenina se salámem
30 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika žlutá
- 1kusLilek
- 2kusyCuketa
- 2kusyRajčata
- 200gramůAnglická slanina
- 250gramůSalám drůbeží
- 200mililitrůOmáčka hot salsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté papriky rozkrojíme a zbavíme semen. Nakrájíme je na kousky. Malé cukety omyjeme, ale neloupeme. Nakrájíme na malé kostičky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 2Prorostlejší slaninu nakrájíme ostrým nožem na kostičky, přendáme do hrnce a necháme na ohni rozpustit. Jakmile se slanina rozpustí, přidáme nakrájenou zeleninu. Ztlumíme oheň a dusíme pod pokličkou na mírném ohni přibližně 15 minut.
- 3Drůbeží salám nakrájíme na kostičky a vhodíme do hrnce se zeleninou. Přidáme salsu, promícháme, ochutíme solí a pepřem, dusíme ještě dalších 5 minut.
- 4Pokrm podáváme teplý s plátky bagetky nebo bílého pečiva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.