Dušené brambory na víně se slaninou
55 min.
Ingredience
- 200gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 800gramůBrambory
- 2decilitryVíno bílé
- 7gramůSůl
- 5gramůMajoránka
- 20mililitrůPolévkové koření Maggi
- 3gramyMuškátový oříšek
- 200gramůRajčata
- 40gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi si vypečeme slaninu a na ní potom zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Přihodíme brambory, zalijeme vínem, okořeníme polévkovým kořením, majoránkou a muškátovým oříškem a pod pokličkou na mírném ohni dusíme 30 minut.
- 2Asi 10 minut před koncem dušení přidáme nakrájená rajčata a dodusíme. Hotový pokrm dosolíme a podáváme posypaný nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.