Dušené brambory s anglickou slaninou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory
- 1kusPórek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůAnglická slanina
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a bílou část pórku zpěníme na másle, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji rozehřát. Dále přidáme brambory nakrájené na plátky a vše zalijeme vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Pokrm dusíme v troubě, až jsou brambory měkké.
- 3Před podáváním přidáme smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.