Dušené červené zelí
60 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové červené
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 1špetkaHřebíček
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 3lžíceOcet vinný
- 3lžíceSádlo škvařené
- 2,5decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Červené zelí očistíme a opláchneme studenou vodou, rozčtvrtíme, odřízneme košťály a listy nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo a vložíme do něj nakrájené zelí a cibuli, přilijeme ocet, přidáme cukr a podle své chuti koření, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou přibližně 45 minut, až je zelí měkké.
- 3V průběhu dušení občas promícháme a případně podlijeme vodou. Uvařené zelí ještě dochutíme a podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.