Dušené červené zelí

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené zelí očistíme a opláchneme studenou vodou, rozčtvrtíme, odřízneme košťály a listy nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme sádlo a vložíme do něj nakrájené zelí a cibuli, přilijeme ocet, přidáme cukr a podle své chuti koření, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou přibližně 45 minut, až je zelí měkké.
  • 3
    V průběhu dušení občas promícháme a případně podlijeme vodou. Uvařené zelí ještě dochutíme a podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.