Dušené červené zelí se zakysanou smetanou

65 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté zelí nakrájíme na širší proužky. Omytá jablka zbavíme jádřinců, pokrájíme na čtvrtky, cibuli oloupeme a vpíchneme do ní hřebíčky.
  • 2
    Zelí, jablka a cibuli okořeníme muškátovým květem, vložíme na pařáku do tlakového hrnce, vaříme v páře na mírném ohni asi 45 minut.
  • 3
    Cibuli odstraníme, zelí vložíme do hlubší mísy, zalijeme trochou okyselené a osolené vody (nebo nálevem z kysaného zelí), vmícháme zakysanou smetanu, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.