Dušené červené zelí se zakysanou smetanou
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1000gramůZelí hlávkové červené
- 4kusyHřebíček
- 1špetkaMuškátový květ
- 2kusyJablka
- 2šálkyVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1decilitrZakysaná smetana
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté zelí nakrájíme na širší proužky. Omytá jablka zbavíme jádřinců, pokrájíme na čtvrtky, cibuli oloupeme a vpíchneme do ní hřebíčky.
- 2Zelí, jablka a cibuli okořeníme muškátovým květem, vložíme na pařáku do tlakového hrnce, vaříme v páře na mírném ohni asi 45 minut.
- 3Cibuli odstraníme, zelí vložíme do hlubší mísy, zalijeme trochou okyselené a osolené vody (nebo nálevem z kysaného zelí), vmícháme zakysanou smetanu, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.