Dušené české zelí
40 min.
Ingredience
- 750gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžičkyCukr krupice
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou hlávku zelí (asi 750 g) rozčtvrtíme, vykrojíme košťál, zelí nakrájíme (nebo nakrouháme) na tenké nudličky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo a cibuli zpěníme. Přidáme k ní zelí, sůl, kmín, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Promícháme a odkryté zelí chvilku (asi 5-7 minut) za občasného promíchání dusíme.
- 3Pak zelí zakryjeme pokličkou a dusíme asi 15-20 minut doměkka.
- 4Zelí poprášíme hladkou moukou, promícháme, chvilku podusíme a dochutíme octem, solí a cukrem podle chuti. Koření vyjmeme a zelí podáváme teplé jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.