Dušené české zelí

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou hlávku zelí (asi 750 g) rozčtvrtíme, vykrojíme košťál, zelí nakrájíme (nebo nakrouháme) na tenké nudličky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozpustíme sádlo a cibuli zpěníme. Přidáme k ní zelí, sůl, kmín, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Promícháme a odkryté zelí chvilku (asi 5-7 minut) za občasného promíchání dusíme.
  • 3
    Pak zelí zakryjeme pokličkou a dusíme asi 15-20 minut doměkka.
  • 4
    Zelí poprášíme hladkou moukou, promícháme, chvilku podusíme a dochutíme octem, solí a cukrem podle chuti. Koření vyjmeme a zelí podáváme teplé jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.