Dušené čirůvky
40 min.
Ingredience
- 600gramůČirůvka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
917 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čirůvky očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Za občasného promíchání podusíme asi 20 minut, podle potřeby podlijeme trochou vody.
- 3Na talířích každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.
- 4Můžeme podávat s vařenými bramborami, s pečivem nebo na topinkách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.