Dušené dršťky na víně s parmazánem

225 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vyprané dršťky vymneme v soli, propláchneme, cibuli nakrájíme nadrobno, citronovou kůru a parmazán nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  • 2
    Dršťky půl hodiny vaříme v 1 l vroucí vody, následně vodu slijeme, dršťky zalijeme studenou vodou a vaříme zhruba dvě hodiny. Uvařené dršťky přecedíme a nakrájíme na tenčí nudličky.
  • 3
    Cibuli zpěníme na oleji, přimícháme rajčatový protlak, mouku a osmažíme. Poté zředíme vínem a vývarem. Vmícháme dršťky, přidáme bobkový list, pepř, citronovou kůru a na mírném plameni povaříme.
  • 4
    Dršťky podáváme posypané parmazánem a petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.