Dušené dršťky na víně s parmazánem
225 min.
Ingredience
- 800gramůDršťky syrové
- 200gramůCibule
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 220mililitrůVíno červené
- 1litrVývar drůbeží
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceSýr Parmezán
- 1lžícePetržel - nať
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vyprané dršťky vymneme v soli, propláchneme, cibuli nakrájíme nadrobno, citronovou kůru a parmazán nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Dršťky půl hodiny vaříme v 1 l vroucí vody, následně vodu slijeme, dršťky zalijeme studenou vodou a vaříme zhruba dvě hodiny. Uvařené dršťky přecedíme a nakrájíme na tenčí nudličky.
- 3Cibuli zpěníme na oleji, přimícháme rajčatový protlak, mouku a osmažíme. Poté zředíme vínem a vývarem. Vmícháme dršťky, přidáme bobkový list, pepř, citronovou kůru a na mírném plameni povaříme.
- 4Dršťky podáváme posypané parmazánem a petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.