Dušené fazolky s rajčaty a česnekem
55 min.
Ingredience
- 1kilogramFazolové lusky zelené
- 3stroužkyČesnek
- 80gramůCibule
- 200gramůRajčata
- 50gramůPyré rajčatové
- 2lžícePetržel - nať
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 80mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky překrájíme, opláchneme a necháme okapat. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme fazolky a dusíme. Když jsou fazolky poloměkké, vmícháme rajčata, pyré, sůl, posekanou petrželovou nať a vývar. Za občasného míchání dusíme, až jsou fazolky měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.