Dušené hovězí na houbách s fazolemi

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
32 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebrané a proprané fazole namočíme na celou noc do 2 l vody. Poté je v té samé vodě uvaříme do měkka. Scedíme a necháme teplé. Omyté, na silnější pásky rozkrájené maso opečeme v hrnci na oleji, na němž jsme zpěnili cibuli. Podlijeme zbylou vodou, vsypeme špetku soli a pod pokličkou maso povaříme skoro do měkka.
  • 2
    Očištěné houby pokrájíme na tenké proužky, které vložíme do pánve na rozehřáté máslo. Osolíme zbylou solí, opepříme, přidáme kmín, podusíme do měkka.
  • 3
    Hotové houby přidáme do hrnce ke skoro měkkému masu. Vložíme také scezené a uvařené fazole, na tenká kolečka rozkrájený česnek, očištěný a na malé kousky nakrájený celer, mrkev i petržel. Nakonec přidáme kečup a vše společně povaříme do měkka. Před dokončením vaření dochutíme majoránkou, promícháme a odstavíme ze sporáku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.