Dušené hovězí na houbách s fazolemi
80 min.
Ingredience
- 250gramůFazole
- 4litryVoda pitná
- 500gramůHovězí maso zadní
- 2kusyCibule
- 3špetkySůl
- 400gramůHříbky čerstvé
- 1lžičkaKmín drcený
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůCeler bulvový
- 2kusyPetržel
- 4lžíceKečup ostrý
- 1lžičkaMajoránka
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
32 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Přebrané a proprané fazole namočíme na celou noc do 2 l vody. Poté je v té samé vodě uvaříme do měkka. Scedíme a necháme teplé. Omyté, na silnější pásky rozkrájené maso opečeme v hrnci na oleji, na němž jsme zpěnili cibuli. Podlijeme zbylou vodou, vsypeme špetku soli a pod pokličkou maso povaříme skoro do měkka.
- 2Očištěné houby pokrájíme na tenké proužky, které vložíme do pánve na rozehřáté máslo. Osolíme zbylou solí, opepříme, přidáme kmín, podusíme do měkka.
- 3Hotové houby přidáme do hrnce ke skoro měkkému masu. Vložíme také scezené a uvařené fazole, na tenká kolečka rozkrájený česnek, očištěný a na malé kousky nakrájený celer, mrkev i petržel. Nakonec přidáme kečup a vše společně povaříme do měkka. Před dokončením vaření dochutíme majoránkou, promícháme a odstavíme ze sporáku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.