Dušené hovězí na pepři
380 min.
Ingredience
- 2500gramůHovězí kližka
- 20stroužkůČesnek
- 60gramůPepř černý mletý
- 40gramůSůl mořská
- 30gramůRozmarýn čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 1500mililitrůVíno červené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso odřízneme od kosti a nakrájíme na silnější plátky. Na dno hrnce položíme maso v jedné vrstvě, poklademe několika stroužky celého česneku, posypeme lžící mletého pepře, osolíme mořskou solí, přiložíme dvě snítky rozmarýnu a zakryjeme druhou vrstvou masa. Takto pokračujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Zalijeme ovocným červeným vínem, nejlepší je víno chianti. Je-li potřeba, přilijeme vodu. Maso musí být úplně ponořené. Přidáme dva bobkové listy, přiložíme kost, od které jsme maso odřízli, hrnec dobře utěsníme alobalem, vložíme do trouby a velmi zvolna dusíme zhruba 6 hodin.
- 2Hrnec vyndáme z trouby, vyndáme kost, bobkové listy, rozmarýn, sebereme tuk z hladiny a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.