Dušené hovězí na pivě Guinness
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 900gramůHovězí maso zadní
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůPivo Guinness
- 130gramůŠvestky sušené
- 120gramůHouby čerstvé
- 85gramůAnglická slanina
- 2kusyPórek
- 1kusBobkový list
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
24 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer a pórek očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme najemno. Sušené švestky necháme namáčet ve vodě.
- 2Maso nakrájíme na kousky, obalíme v mouce na na troše rozpáleného oleje orestujeme.
- 3Maso vyjmeme a ve výpeku podusíme mrkev, pórek a celer. Vložíme zpět maso, přidáme česnek, bobkový list, 300ml vývaru, pivo a ochutíme solí a pepřem. Na mírném ohni necháme zakryté vařit cca 1,5hodiny za postupného přilévání vývaru.
- 4Cca 20min před dokončením přidáme švestky, odstavíme a uchováme v teple.
- 5Mezitím nakrájíme na plátky houby, cibuli a slaninu a opečeme na rozehřátém másle.
- 6Smaženici přidáme k masu a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.