Dušené hovězí na pivě Guinness

115 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
24 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, celer a pórek očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme najemno. Sušené švestky necháme namáčet ve vodě.
  • 2
    Maso nakrájíme na kousky, obalíme v mouce na na troše rozpáleného oleje orestujeme.
  • 3
    Maso vyjmeme a ve výpeku podusíme mrkev, pórek a celer. Vložíme zpět maso, přidáme česnek, bobkový list, 300ml vývaru, pivo a ochutíme solí a pepřem. Na mírném ohni necháme zakryté vařit cca 1,5hodiny za postupného přilévání vývaru.
  • 4
    Cca 20min před dokončením přidáme švestky, odstavíme a uchováme v teple.
  • 5
    Mezitím nakrájíme na plátky houby, cibuli a slaninu a opečeme na rozehřátém másle.
  • 6
    Smaženici přidáme k masu a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.