Dušené hovězí na víně a žampionech
155 min.
Ingredience
- 6kusůCibulka jarní
- 680gramůHovězí libové
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaNové koření celé
- 375mililitrůVíno červené
- 60mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůProtlak rajčatový
- 150gramůCeler sterilovaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí nakrájíme na kostky, cibulky nasekáme na drobno, česnek prolisujeme, celer nakrájíme na kousky a žampiony na plátky.
- 2Maso zprudka pět až deset minut restujeme na oleji dohněda.
- 3Na jiné pánvi restujeme cibulku, česnek a celer. Za čtyři minuty, po zhnědnutí, přidáme žampiony a po jedné minutě ještě nové koření, víno, protlak, tymián, sůl a pepř podle chuti.
- 4Poté přidáme maso a v troubě vše dusíme přibližně dvě hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.