Dušené hovězí plátky
105 min.
Ingredience
- 8stroužkůČesnek
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
- 0,5decilitrVíno červené
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 5lžicProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
44 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
701 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájené na plátky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji po obou stranách.
- 2Vyndáme je a na tom samém oleji usmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli a česnek.
- 3Přidáme rajčatový protlak, víno a promícháme.
- 4Až potom přidáme zpět orestované plátky masa, zakryjeme pokličkou a pomalu dusíme do doby, než maso změkne.
- 5Dusíme přibližně 1 hodinu - omáčka dušením zhoustne.
- 7
- 9
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.