Dušené hovězí plátky s česnekem
70 min.
Ingredience
- 300gramůHovězí maso zadní
- 0,25lžičkaSůl
- 3špetkyPepř 4 barev
- 1lžičkaHořčice
- 1lžičkaKečup
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 1lžičkaHladká mouka pšeničná světlá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté hovězí maso nakrájíme na 2 plátky a naklepeme.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova.
- 3Vložíme maso, orestujeme z obou stran a pod pokličkou dusíme do vydušení vlastní šťávy.
- 4Maso osolíme, opepříme, přidáme pepř, hořčici, kečup, česnek nakrájený na plátky a podlijeme vodou. Dusíme skoro do měkka.
- 5Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 16. 7. 2015
Dušené hovězí plátky s česnekem
Výborné...