Dušené hovězí po provensálsku

280 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso nakrájíme na větší kusy a vložíme do hrnce. K masu přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, karotku pokrájenou na kolečka, sůl, pepř, bobkový list, tymián, česnek a pár snítek petrželky. Přilijeme vinný ocet a zalijeme červeným vínem. Povaříme hodinu na velmi mírném ohni, voda nesmí vřít, jenom občas lehce probublávat. Vaříme hodinu a necháme maso vychladnout ve vlastním vývaru.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na nudličky pokrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme chvilku smažit a nalijeme i s olejem do jiného hrnce. Z prvního hrnce vyndáme maso, přendáme do druhého hrnce a podusíme s cibulí a slaninou 10 minut. Nyní přilijeme vývar z prvního hrnce, přidáme pomerančovou kůru, přisypeme ještě posekané bylinky a povaříme odkryté asi půl hodiny. Tekutina se z části odpaří, takže přilijeme sklenici vody, hrnec zakryjeme a vaříme 2 hodiny.
  • 3
    Uvařené maso nakrájíme na plátky, vývar necháme vyvařit na šťávu a přecedíme. Podáváme hlavně k těstovinám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.