Dušené hovězí řízky se strouhankou
90 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 80gramůStrouhanka
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
497 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a naklepeme z obou stran ve strouhance. Řízky namočíme v rozšlehaných vejcích a smažíme z obou stran na vepřovém sádle dozlatova.
- 2Poté řízky podlijeme horkým vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.