Dušené hovězí řízky ve vejcích
70 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 80gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaVegeta
- 1,5lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 40mililitrůMléko plnotučné
- 60gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
497 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme ve strouhance, kterou dlaní přitiskneme do masa, namočíme je do vajec rozšlehaných s mlékem, a poté z obou stran smažíme na sádle dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple.
- 2Do výpeku vmícháme hořčici, rajčatový protlak a vegetu. Zarestujeme, zalijeme horkým vývarem, přidáme řízky a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.