Dušené hovězí s hříbky
150 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí roštěnka vys. peč.
- 700mililitrůVíno portské
- 3stroužkyČesnek
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaBazalka
- 1kusTymián čerstvý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusMrkev kořen
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 200gramůŠunka parmská
- 200gramůŠalotka
- 200gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1081 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
46 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, najmeno nasekanou bazalku, tymián, bobkový list, přelijeme portským vínem, mísu zakryjeme potravinovou fólií a necháme 3 hodiny marinovat v chladničce.
- 2Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Maso vyjmeme z marinády, marinádu scedíme a odložíme stranou. Maso zaprášíme hladkou moukou, osolíme a opepříme.
- 3V kastrolu rozpustíme polovinu másla a maso na něm ze všech stran důkladně opečeme. Potom přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku,, nastrouhanou mrkev a ještě 5 minut dusíme.
- 4Do kastrolu přilijeme marinádu, hovězí vývar a za stálého míchání přivedeme k varu, kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme asi 90 minut.
- 5Na pánvi rozpálíme zbytek másla, přidáme na proužky nakrájenou parmskou šunku, šalotku, hříbky a opečeme. Takto připravenou směs přidáme do kastrolu k masu a pečeme dalších 30 minut.
- 6Po upečení ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.