Dušené hovězí se zeleninou

200 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na větší plátky a každý plátek prošpikujeme slaninou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, karotku na kolečka, petrželku posekáme.
  • 2
    Do pekáče nalijeme olej, přidáme kousky cibule, necháme chvilku opékat, přidáme maso, karotku, petrželku, prolisovaný česnek, tymián, pomerančovou kůru, bobkový list, osolíme a opepříme. Zalijeme červeným vínem, octem a dáme péct. Pečeme odkryté asi 1 hodinu, tekutina se asi z poloviny odpaří. Nyní zalijeme vývarem, pekáč zakryjeme a pečeme ještě 1 a 1/2 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.