Dušené hovězí se zeleninou
200 min.
Ingredience
- 2kilogramyHovězí plec
- 80gramůSlanina vepřová
- 200gramůKarotka
- 100mililitrůOlej olivový
- 5gramůTymián čerstvý
- 10gramůPomerančová kůra
- 2kusyBobkový list
- 3lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1000mililitrůVíno červené
- 150mililitrůOcet vinný
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 200gramůCibule
- 20gramůPetržel kudrnka
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na větší plátky a každý plátek prošpikujeme slaninou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, karotku na kolečka, petrželku posekáme.
- 2Do pekáče nalijeme olej, přidáme kousky cibule, necháme chvilku opékat, přidáme maso, karotku, petrželku, prolisovaný česnek, tymián, pomerančovou kůru, bobkový list, osolíme a opepříme. Zalijeme červeným vínem, octem a dáme péct. Pečeme odkryté asi 1 hodinu, tekutina se asi z poloviny odpaří. Nyní zalijeme vývarem, pekáč zakryjeme a pečeme ještě 1 a 1/2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.