Dušené hovězí žebro s bramborovým pyré a restovanou zeleninou
200 min.
Ingredience
- 500mililitrůVývar telecí
- 20gramůBarbecue omáčka
- 100mililitrůDžus višňový
- 600gramůHovězí žebra
- 30gramůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 30gramůProtlak rajčatový
- Brambory
- 200gramůBrambory vařené
- 40gramůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůMáslo čerstvé
- Zelenina
- 100gramůČervená řepa sterilovaná
- 80gramůPórek
- 80gramůCibulka jarní
- 100gramůMrkev kořen
- 40gramůRukola
- 80gramůRajčata Cherry
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
62 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hovězí žebra nasekáme na menší kusy, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Žebra vyjmeme, do hrnce přidáme rajčatový protlak, přilijeme telecí vývar, barbecue omáčku, džus, provaříme, vrátíme zpět žebra, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Vyjmeme maso a omáčku vyvaříme dohusta.
- 2Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přidáme máslo, trochu smetany, osolíme, ochutíme prolisovaným česnekem, promícháme a udržujeme v teple.
- 3Pórek nakrájíme na kolečka, jarní cibulku nakrájíme nadrobno, rajčátka rozkrojíme napůl, červenou řepu scedíme, rukolu natrháme na menší kousky, mladou mrkev nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, orestujeme, přidáme cibulku, pórek, krátce osmahneme, nakonec přidáme červenou řepu a rajčátka, promícháme, orestujeme a odstavíme.
- 4Na talíře položíme kousky rukoly, na ně upravíme maso, doplníme kopečkem brambor, restovanou zeleninou a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.