Dušené hříbky se zakysanou smetanou
50 min.
Ingredience
- 500gramůHříbky čerstvé
- 250gramůZakysaná smetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozpuštěném másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vmícháme očištěné, na plátky nakrájené hříbky, krátce osmahneme a podlijeme trochou vody. Přidáme kmín, pepř, sůl a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 2V hrnku rozmícháme zakysanou smetanu s hladkou moukou a směsí zahustíme houby. Chvíli povaříme a odstavíme z plotny.
- 3Do pokrmu ihned vmícháme žloutky a nasekanou pažitku. Podle chuti přisolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
- 4Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.