Dušené hříbky se zakysanou smetanou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrole na rozpuštěném másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vmícháme očištěné, na plátky nakrájené hříbky, krátce osmahneme a podlijeme trochou vody. Přidáme kmín, pepř, sůl a pod pokličkou dusíme doměkka.
  • 2
    V hrnku rozmícháme zakysanou smetanu s hladkou moukou a směsí zahustíme houby. Chvíli povaříme a odstavíme z plotny.
  • 3
    Do pokrmu ihned vmícháme žloutky a nasekanou pažitku. Podle chuti přisolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
  • 4
    Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.