Dušené hřiby po baskicku
25 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 500gramůHříbky čerstvé
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
931 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné hřiby pokrájíme na větší kousky. Česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s nasekanou petrželí. Olej necháme rozehřát na pánvi, přisypeme houby a trochu směsi česneku s petrželí. Dusíme na mírném ohni. Jakmile houby pustí přebytečnou vodu, zvýšíme teplotu a necháme jí odpařit.
- 2Poté vmícháme zbytek petržele a česneku, osolíme a opepříme.
- 3Servírujeme s pečivem jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
kratoch.zdenka@seznam.cz
so 27. 6. 2015
Dušené hřiby po baskicku
Jsou vinikající,jinak je už nedělám.