Dušené jehněčí kolínko
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kilogramJehněčí koleno
- 350gramůZelenina kořenová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
37 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z masa nejprve odstraníme přebytečný tuk a ochutíme ho solí, pepřem, tymiánem, majoránkou a česnekem. Na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme, větší část vypečeného tuku z pánve odstraníme. Poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Občas přilijeme vývar.
- 2Omáčku dochutíme solí a pepřem, odstavíme, zašleháme máslo a ihned podáváme.
- 3Jako příloha jsou vhodné např. šťouchané brambory nebo kuskus.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.