Dušené jehněčí kotlety s cibulí
45 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 8kusůJehněčí kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaPepř cayenský
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 75gramůHrozinky
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaŠafrán
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
37 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme a osušíme, opečeme v kastrolu na rozpáleném olivovém oleji, osolíme a opepříme. Maso vyjmeme, necháme na teplém místě.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, necháme zesklovatět ve výpeku. Osolíme, opepříme, okořeníme skořicí, šafránem, cukrem, římským kmínem a cayenským pepřem. Zalijeme vývarem, krátce povaříme. Vložíme opečené kotlety.
- 3Rozinky propláchneme horkou vodou, necháme okapat a přidáme k masu. Vše zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.