Dušené jehněčí maso s meruňkami

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 150 stupňů předehřejeme troubu.
  • 2
    Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme osolené jehněčí maso a 5 minut smažíme. Vyndáme a udržujeme teplé.
  • 3
    Do stejné pánve dáme nakrájenou cibuli a česnek a 5 minut smažíme, dokud nezměknou. Přidáme osmažené maso, mouku, koriandr a kmín. Minutu smažíme za stálého míchání.
  • 4
    Přiléváme vývar a víno a přivedeme k varu. Přidáme žampiony, rajčatový protlak, svazeček koření a pepř a vše promícháme.
  • 5
    Dáme do zapékací mísy, přiklopíme a hodinu pečeme.
  • 6
    Přidáme meruňky a 30 minut dusíme.
  • 7
    Vyjmeme svazeček koření a přidáme koriandr.
  • 8
    Nakonec pokrm ozdobíme zbylým koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.