Dušené jehněčí maso s meruňkami
110 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 5gramůKoriandr čerstvý
- 450gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaKmín celý
- 350mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůVíno červené
- 225gramůŽampiony - sterilované
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 175gramůMeruňky sušené
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Na 150 stupňů předehřejeme troubu.
- 2Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme osolené jehněčí maso a 5 minut smažíme. Vyndáme a udržujeme teplé.
- 3Do stejné pánve dáme nakrájenou cibuli a česnek a 5 minut smažíme, dokud nezměknou. Přidáme osmažené maso, mouku, koriandr a kmín. Minutu smažíme za stálého míchání.
- 4Přiléváme vývar a víno a přivedeme k varu. Přidáme žampiony, rajčatový protlak, svazeček koření a pepř a vše promícháme.
- 5Dáme do zapékací mísy, přiklopíme a hodinu pečeme.
- 6Přidáme meruňky a 30 minut dusíme.
- 7Vyjmeme svazeček koření a přidáme koriandr.
- 8Nakonec pokrm ozdobíme zbylým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.