Dušené jehněčí maso s rajčatovou omáčkou

60 min.
Libanon

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, utřeme se solí a s paprikou. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme maso, promícháme a lehce osmažíme. Přisypeme nakrájená rajčata a vše zalijeme vodou, opepříme a osolíme. Pod pokličkou necháme vařit, dokud maso nezměkne.
  • 3
    Do hrnce potom přidáme česnek utřený se solí a paprikou a vše necháme odkryté vařit, dokud vývar nemá hustější konzistenci.
  • 4
    Maso podáváme přelité omáčkou s rýží nebo arabským chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.