Dušené jehněčí maso s rajčatovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí kýta
- 2kusyCibule
- 500gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5litrVoda pitná
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, utřeme se solí a s paprikou. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
- 2V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme maso, promícháme a lehce osmažíme. Přisypeme nakrájená rajčata a vše zalijeme vodou, opepříme a osolíme. Pod pokličkou necháme vařit, dokud maso nezměkne.
- 3Do hrnce potom přidáme česnek utřený se solí a paprikou a vše necháme odkryté vařit, dokud vývar nemá hustější konzistenci.
- 4Maso podáváme přelité omáčkou s rýží nebo arabským chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.