Dušené jehněčí s jablky
65 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso
- 100gramůSádlo škvařené
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyŠalvěj sušená
- 5gramůZázvor mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVíno červené
- 500gramůJablka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
40 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omyté, očištěné maso potřeme solí, pepřem, šalvěji a opečeme na sádle. Podlijeme horkou vodou a dusíme.
- 2Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, přidáme trochu horké vodou, nalijeme víno a okořeníme paprikou a zázvorem. Potom nakrájíme na porce.
- 3Na talíři obložíme půlkami jádřinců zbavených jablek podušených v troše vody s máslem a cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.