Dušené jehněčí s mangem
128 min.
Ingredience
- 1kusMango
- 750gramůJehněčí kýta
- 3kusyPomeranče
- 2kusyCibule
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceOcet vinný
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaNové koření mleté
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaAngostura
- 300mililitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
41 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Mango nakrájíme na malé kostičky. Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky o velikosti cca 5 cm. Pomeranče důkladně opláchneme, nastrouháme najemno 2 lžíce kůry a všechny vymačkáme. Cibule a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme.
- 2V kastrole rozpálíme máslo a maso na něm ze všech stran cca 10 minut orestujeme. Přidáme cibuli a česnek a dalších 7-8 minut opékáme. Vmícháme pomerančovou kůru, chilli, mango, rajčatový protlak, ocet a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a přilijeme pomerančovou šťávu. Zakryjeme a dusíme na velmi mírném ohni cca 90 minut. Průběžně mícháme a přiléváme vodu. Maso musí být vodou zakryto jen zhruba do poloviny.
- 3Maso rozdělíme na talíře. Do omáčky vmícháme worcester a angosturu, přelijeme jí maso a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.