Dušené jehněčí s mangem

128 min.
Jamajka

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
41 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mango nakrájíme na malé kostičky. Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky o velikosti cca 5 cm. Pomeranče důkladně opláchneme, nastrouháme najemno 2 lžíce kůry a všechny vymačkáme. Cibule a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme.
  • 2
    V kastrole rozpálíme máslo a maso na něm ze všech stran cca 10 minut orestujeme. Přidáme cibuli a česnek a dalších 7-8 minut opékáme. Vmícháme pomerančovou kůru, chilli, mango, rajčatový protlak, ocet a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a přilijeme pomerančovou šťávu. Zakryjeme a dusíme na velmi mírném ohni cca 90 minut. Průběžně mícháme a přiléváme vodu. Maso musí být vodou zakryto jen zhruba do poloviny.
  • 3
    Maso rozdělíme na talíře. Do omáčky vmícháme worcester a angosturu, přelijeme jí maso a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.