Dušené jehněčí v rýžovém prášku
75 min.
Ingredience
- 15mililitrůOmáčka sójová
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceZázvor celý
- 800gramůJehněčí maso
- 1špetkaSůl
- 2kusyCibulka jarní
- 2kusyChilli paprička
- 1kusAnýz celý
- 1špetkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5šálekRýže loupaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Dvě lžíce prolisovaného čerstvého zázvoru necháme stát deset minut ve vroucí vodě. Jehněčí na plátky naklepeme a nakrájíme na kousky. Promícháme je s omáčkou, šesti plátky zázvoru, čtyřmi prolisovanými stroužky česneku, rozmačkanou cibulkou, chilli papričkami a máčeným zázvorem. Vše necháme v ledničce marinovat asi třicet minut.
- 2Suchou rýži a hvězdičku anýzu upražíme na pánvi. Rýži pak rozmixujeme v mixéru na prášek. V tom obalíme kousky masa a ty vaříme v páře asi dvacet pět minut.
- 3Pokrm podáváme s plátky citronu a sójovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.