Dušené kapustičky s opékanou cibulí
25 min.
Ingredience
- 2kusyCibule červená
- 500gramůKapusta růžičková
- 50mililitrůOlej olivový
- 30gramůŠalvěj čerstvá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 5gramůCukr krupice
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do vroucí osolené vody vhodíme růžičkové kapusty a 2 minuty necháme povařit, slijeme a kapusty ochladíme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a opékáme, až cibule zesklovatí. Přisypeme cukr a nasekanou šalvěj a 3 minuty zahříváme za občasného promíchání.
- 3V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme rozpůlené kapusty a 3 minuty restujeme a promícháváme. Vmícháme cibuli se šalvějí, osolíme, opepříme a ještě chvíli podusíme, až kapusty změknou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.