Dušené kapustové kapsy
50 min.
Ingredience
- 8gramůSůl
- 50gramůPetržel kudrnka
- 20gramůKapary
- 30gramůOregano
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůCibule
- 5gramůKmín drcený
- 400gramůVepřové maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 1kusKapusta hlávková
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kapustové listy opereme, ponoříme na 2 minuty do vroucí vody, vyjmeme, necháme okapat. Okapané ještě osušíme papírovou utěrkou a rozložíme.
- 2V míse smícháme mleté vepřové maso s vejcem, solí, kořením, prolisovaným česnekem, na jemno rozsekanou cibulí, kapary a petrželkou. Uhněteme do hladké hmoty, přiměřené množství rozložíme na střed kapustových listů. Z boku listy přehneme dovnitř, zbytek svineme do rolády a zajistíme párátky. Vložíme do bambusového košíku nebo napařovače knedlíků a vaříme v páře asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.