Dušené klobásy v bramborách
75 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 80gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůKmín drcený
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůRajčata
- 150gramůPaprika zelená
- 4decilitryVoda pitná
- 400gramůKlobása vepřová
- 9gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve větším kastrolu osmažíme na vyškvařené slanině nadrobno cibuli, zasypeme paprikou, kmínem a necháme zpěnit.
- 2Přidáme nakrájená rajčata a papriky, prolisovaný česnek, sůl, necháme chvíli dusit. Vložíme brambory, nakrájené na kostičky, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme, až budou brambory poloměkké. Vložíme malé vepřové (nebo podobné) klobásky, zakryté dodusíme do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.