Dušené kořeněné zelí
40 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 2kusyCibule
- 2kusyFeferony
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 1lžíceRýže loupaná
- 0,5lžičkaGaram masala
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaCukr moučkový
- 0,25lžičkaNové koření mleté
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
16 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Rýži necháme namáčet. Cibuli a feferony nakrájíme nadrobno a společně s rýží opražíme na rozpáleném másle. Podlejeme horkou vodou a vmícháme všechno koření.
- 2Když je rýže napůl měkká, přidáme nakrájené zelí, promícháme, ochutíme cukrem a solí a dusíme doměkka.
- 3Horké koření [39441]:
- 4Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.