Dušené kotlety s lečem na pivu
58 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 120gramůSýr Niva (Rokfór)
- 500gramůLečo sterilované
- 600gramůVepřové kotlety
- 60gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
547 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na jemno, česnek rozdrtíme, nivu nastrouháme, kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kotlety a z obou stran orestujeme.
- 3Poté vmícháme rajčatový protlak, lečo, česnek, promícháme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a šťávu mírně zredukujeme.
- 4Kotlety servírujeme posypané sýrem a přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.