Dušené králičí ragú
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaProvensálské koření
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 200mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 800gramůKráličí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce králíka osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením a mletou paprikou. Maso po všech stranách zprudka opečeme na horkém oleji spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem.
- 2Přilijeme bílé víno a pod pokličkou vše zvolna dusíme doměkka.
- 3Nakonec vlijeme smetanu rozmíchanou s moukou, omáčku povaříme a podle chuti přisolíme, opepříme a ještě okořeníme paprikou a worcesterem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.