Dušené kuře na česneku

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1480 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
34 g
Sacharidy
187 g
Vláknina
17 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova na slunečnicovém oleji v kastrolu, který je možné dávat do trouby. Potom pomocí naběračky s otvory maso přeneseme na talíř.
  • 2
    Na šťávě, která zůstala v kastrolu, opékáme za stálého míchání 4 minuty šalotky, žampiony a česnek.
  • 3
    Maso vrátíme do kastrolu, zaprášíme moukou a ještě 2 minuty opékáme. Podlijeme bílým vínem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu, přidáme bouquet garni, sůl a pepř.
  • 4
    Konzervované fazole scedíme a propláchneme, přidáme do kastrolu.
  • 5
    Přikryjeme pokličkou a vložíme na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C. Před podáváním odstraníme bouquet garni.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.