Dušené kuře na česneku
75 min.
Ingredience
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 900gramůKuřecí prsa
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 16kusůŠalotka
- 250mililitrůVíno bílé
- 400gramůFazole bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůVývar drůbeží
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1480 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
34 g
Sacharidy
187 g
Vláknina
17 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova na slunečnicovém oleji v kastrolu, který je možné dávat do trouby. Potom pomocí naběračky s otvory maso přeneseme na talíř.
- 2Na šťávě, která zůstala v kastrolu, opékáme za stálého míchání 4 minuty šalotky, žampiony a česnek.
- 3Maso vrátíme do kastrolu, zaprášíme moukou a ještě 2 minuty opékáme. Podlijeme bílým vínem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu, přidáme bouquet garni, sůl a pepř.
- 4Konzervované fazole scedíme a propláchneme, přidáme do kastrolu.
- 5Přikryjeme pokličkou a vložíme na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C. Před podáváním odstraníme bouquet garni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.