Dušené kuře na kdoulích
80 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramKdoule
- 4kusyŠalotka
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1špetkaŠafrán
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
32 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
151 mg
Cukr
35 mg
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- 2Kdoule omyjeme a oloupeme. Rozpůlíme je a odstraníme jádřince. Potom překrájíme kdoule na čtvrtky. Šalotky oloupeme a nakrájíme je na kostičky. Připravíme si pekáč a v něm rozpálíme 3 lžíce rostlinného oleje. Na rostlinném oleji v pekáči opečeme všech 8 porcí kuřete. Hotové je vyjmeme a do pekáče přidáme šalotku a kdoule a opečeme je. Jakmile kdoule zezlátnou, vrátíme zpět k nim do pekáče kuřecí porce, přidáme k nim zázvor, koriandr a šafrán, zalijeme drůbežím vývarem a 40 minut dusíme. Hotové podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.