Dušené kuře po provensálsku
100 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 8stroužkůČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 6kusůPetržel - nať
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 350mililitrůVoda pitná
- 25mililitrůOcet vinný červený
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaProvensálské koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
45 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
105 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné kuře na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme cayenským pepřem. Do břišní dutiny vložíme 3 neoloupané stroužky česneku a několik snítek petrželky.
- 2Kuře vložíme do pekáče a obložíme očištěnou, na kostičky nakrájenou paprikou a mrkví a přidáme zbylé, oloupané stroužky česneku. Zalijeme vodou a pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě 1 hodinu.
- 3Měkké kuře vyjmeme a šťávu se zeleninou dohladka rozmixujeme. Vlijeme zpět do pekáče a případně povaříme do zhoustnutí.
- 4V pánvičce svaříme ocet s rajčatovým protlakem a provensálským kořením. Vmícháme do šťávy, vložíme zpět kuře, přelijeme šťávou a prohřejeme.
- 5Ihned podáváme, můžeme ozdobit petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.